Trasee locale.

Ne-am propus să documentăm și să verificăm în teren un număr de 100 trasee de bicicletă și drumeție reprezentative din județul Maramureș, puse gratuit la dispoziția comunității locale. Traseele validate de către Maramureș Bike vor fi încărcate pe site-ul maramures-bike.ro, utilizând o aplicație similară Strava / Trail Forks / Bike Map ce a fost achiziționată special pentru acest proiect. Totodată, Maramureș Bike se dorește a fi un partener de încredere al autorităților locale pentru dezvoltarea traseelor de drumeție și de bicicletă din zona Maramureș.

10 Decembrie 2022
16. Upgrade Aplicație Maramureș Bike la versiunea 1.1
Chiar dacă suntem în perioada Campionatului mondial de fotbal, 1.1 😊 nu e scorul vreunui meci de fotbal!⚽️ 1.1 este ultima versiune a aplicației Maramureș Bike 🚴‍♂️, care optimizează timpul de încărcare a traseelor și rezolvă problema legată de locația utilizatorului.
Puteți descărca aplicația de mobil Maramureș Bike din App Store și Google Play. Pentru voturile și opiniile voastre după download vă mulțumim anticipat! Ne vedem la 1.2 ! 🤜🤛
1 Decembrie 2022
15. Vești bune - marcare traseu Cupșeni

De Ziua Națională a României, oameni de ispravă au montat panouri indicatoare pe traseul cicloturistic Cupșeni - Ungureni - Libotin - Costeni, traseu cartografiat și premarcat de Maramureș Bike în luna Mai 2022. Traseul este documentat pe site si pe aplicația de mobil Maramureș Bike. Clipul video AICI. Acesta e un prim pas pentru promovarea traseelor din zonă, urmând a fi marcate traseele Cupșeni - Libotin - Lapuș - Ungureni și traseul Cupșeni - Costeni- Stoiceni- Șatra - Cupșeni care au fost documentate în teren de către Maramureș Bike. 

13 Noiembrie 2022
14. Traseu Mara-Creasta Cocoșului-Breb: Promovare trasee locale MTB, ieșire cu membrii

O zi frumoasă cu de toate, cu mult soare, cu un pic de gheață, cu ceva noroi pe biciclete și pe lângă....cu oameni veseli și faini, petrecută cu bicicliștii care au răspuns invitației Maramureș Bike de a parcurge traseul Mara - Creasta Cocoșului - Breb. Cu această ocazie, s-a verificat starea marcajelor de pe cele doua trasee (cruce albastră și cruce roșie), trasee marcate la final de 2021 pentru cicloturism și drumeție de către Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul Maramureș Bike. Puteți vedea traseul AICI. 

6 Noiembrie 2022
13. Ciocotiș - prospecție în teren
Împărtășim cu voi peisajele de poveste întâlnite pe traseul Ciocotiș - Mănăstirea Șatra - Cupșeni - Costeni - Stoiceni - Inău - Ciocotiș (zona Târgul Lăpuș). Traseul de aproape 50 km a fost parcurs la propunerea Consiliului Județean MM și a Primăriei Cernești în vederea marcării și includerii lui în circuitul cicloturistic. Concluziile prospecției din teren au fost predate Primăriei Cernești (necesar stâlpi, panouri indicatoare, fisier gps, poze). Așteptăm cu interes vești bune din partea autorităților locale privind marcarea acestui traseu. Traseul este descris atât pe site cât și pe aplicația de mobil Maramureș Bike. Clipul video AICI
30 Octombrie 2022
12. Groșii Țibleșului - Lăpușul Românesc: prospecție în teren

La solicitarea Consiliului Județean MM - dl. vicepreședinte Radu Trufan, echipa Maramureș a prospectat în teren și premarcat traseul Groșii Țibleșului - Lăpușul Românesc și retur cu scopul documentării în vederea marcării și includerii lui în circuitul cicloturistic. Documentația din teren (necesar indicatoare, stâlpi, traseu gps) a fost predată de către MM Bike Consiliului Județean Maramureș. Sperăm ca turiștii din zonă să se bucure cât mai curând de acest traseu marcat. Traseul este documentat pe site și în aplicația de mobil Maramureș Bike. Clipul video îl găsiți AICI. 

15 Octombrie 2022
11. Lansarea aplicației Maramureș Bike

Suntem mândri să vă anunțăm că Maramureș Bike are aplicație pentru mobil, disponibilă pentru descărcare din Magazin Play (telefoane Android) sau din Apple Store (telefoane IOS). Toate traseele documentate de către echipa MM Bike și disponibile până acum pe site în secțiunea Trasee Locale, sunt acum disponibile și în Aplicația pentru mobil Maramureș Bike care apropo, poate fi utilizată si Off-line odată ce ai accesat harta dorită. Mai multe detalii găsiți AICI

August - Septembrie 2022
10. MM Bike partener la etapa națională de MTB - ”ON Bike MM Trophy 2022”

Maramureş Bike în calitate de partener al competiției MTB - ON Bike MM Throphy 2022 (9-11 Septembrie), este implicat în amenajarea secțiunii de traseu Izvoare - Igniș, secțiune care face parte din etapa de cupă națională. Lucrările de amenajare presupun îndepărtarea vegetației, îndepărtarea obstacolelor (lemne, pietre) și aplicarea de marcaje cu spray și plăcuțe indicatoare. MM Bike va fi prezent în timpul competiției în teren cu mai multe echipe în punctele de hidratare și de direcționare a concurenților. Găsiți mai jos câteva instantanee din teren de la pregătirea traseelor.

16 Iulie 2022
9. Concurs Triatlon ”Cucerește Maramureșul”

Maramureș Bike a fost partener în organizarea primei ediții a concursului de tip triatlon ”Cucerește Maramureșul” alături de Asociația Club Sportiv Gold Stars. Concursul a constat în probe tip ștafetă sau individual de înot (1.2 km), MTB (16 km) și alergare montană (8 km). Ne-am bucurat cu toții de această competiție organizată la Domeniul Mogoșa, competiție prin care ne-am dorit sa promovăm sportul, mișcarea în aer liber dar și zone din Maramureș unde se pot pratica sporturi montane cum ar fi Mountain Bike-ul. MM Bike a asigurat prezența pe traseu în punctele de check-point și hidratere a traseelor de MTB. Poze de la competiție puteți vedea în postările de pe facebook 12  și  3. 

28 Mai 2022
8. Cupșeni - o nouă prospecție în teren împreună cu autoritățile locale

În urma colaborării MM Bike cu autoritățile comunei Cupșeni (localitățile Cupșeni, Libotin, Costeni și Ungureni), a avut loc o nouă prospecție în teren pentru identificarea traseelor de cicloturism din zona comunei în vederea marcării lor. Traseele vor conecta cele 4 localități și parcurg zone cu o priveliște deosebită (vezi POZE), unul dintre trasee ajungând pâna la schitul Șatra. Mulțumim domnului viceprimar Nicolae Bude pentru invitație, copiilor de la școala din Cupșeni care au participat la această ieșire cu bicicleta dar și pensiunii Pe Poderei din Cupșeni care ne-a ospătat după tura de bicicletă. Maramureș Bike a predat autorităților din Cupșeni necesarul de marcaje/stâlpi/indicatoare și locul lor de amplasare (CLIP VIDEO). Sperăm ca turiștii zonei să se bucure cât mai curând de trasee marcate.

21 Mai 2022
7. Cupșeni - prospecție trasee de cicloturism împreună cu autoritățile locale

Echipa Maramureș Bike a dat curs invitației domnului Nicolae Bude - viceprimar comuna Cupșeni situată la 10km de Târgul Lăpuș, pentru identificarea traseelor de bicicletă ce se pretează pentru cicloturism. Traseul Libotin - Lăpușul Românesc - Libotin propus de dl. Bude Nicolae și parcurs împreună cu echipa MM Bike este documentat în secțiunea Trasee locale. Ne bucurăm că există deschidere din partea autorităților din comuna Cupșeni pentru astfel de demersuri și ne-am dori să vedem cât mai curând acest proiect implementat. Găsiți câteva POZE care reflectă frumusețea zonei și CLIPUL VIDEO cu această ieșire.

25 Aprilie 2022
6. Detox Bike după Paște - Promovare trasee locale MTB, ieșire cu membrii

Pe lângă documentarea în teren a traseelor locale (hike / bike), dorim să le promovăm prin ieșiri în teren. Acest lucru s-a întâmplat în a doua zi de Paște, fiind o ieșire binevenită după festinul culinaro-bahic de Sarbătorile Pascale, tocmai de aceea ieșirea s-a denumit Detox Bike. Ne-am bucurat împreună cu membrii MMB de vremea frumoasă (până la un moment dat 🙂 ) pe traseul Lacul Bodi Ferneziu – Groapele Chiuzbăii , vezi clipul video al traseului.

Decembrie 2021
5. Traseu drumeție Creasta Cocoșului - Finalizare marcaje

Licitația pentru marcarea celor 5 trasee de Creastă, ce a avut la bază Caietul de sarcini întocmit în urma documentării în teren a Maramureș Bike din lunile Iunie - Noiembrie 2021, a fost câștigată de către SC Outdoor Emotion SRL (Ski & Bike Centre - dl. Norbi Damian). Lucrarea de instalare stâlpi și marcaje a fost finalizată în Decembrie 2021, ceea ce înseamnă că turisții interesați să admire peisajele din zona Crestei Cocoșului pot deja să beneficieze de parcurgerea unor trasee montane marcate corespunzător. Contribuția Maramureș Bike la acest proiect este vizibilă pe panourile montate la intrarea pe fiecare din cele 5 trasee, logo-ul Maramureș Bike fiind inserat pe panou la secțiunea de colaboratori, împreună cu Ecologic Maramureș și cu Salvamont Maramureș. Ne-am dorit ca prin implicarea Maramureș Bike în acest proiect să oferim un turism montan de calitate, turistul interesat de traseele din zona noastră să fie informat corespunzător cu privire la traseul parcurs și suntem bucuroși de rezultat.

Octombrie - Noiembrie 2021
4. Implicarea Maramureș Bike în proiectul ”Revitalizarea traseelor montane - zona de Nord a Băii Mari”

Proiectul de revitalizare a traseelor montane ințiat de către CJ MM, include și 6 trasee de drumeție din zona de nord a Băii Mari. Implicarea echipei Maramureș Bike în acest proiect a fost similară cu cea de la proiectul Creasta Cocoșului. S-au parcurs toate cele 6 trasee, iar clipurile Relive, necesarul de materiale (stâlpi și marcaje) și fișierele gpx, au fost predate prin Adresă scrisă CJ MM. În baza documentării din teren efectuată de către echipa Maramureș Bike, CJ MM va întocmi Caietul de sarcini ce va sta la baza licitației publice pentru achiziția si montarea stâlpilor și marcajelor. Cele 6 trasee, sunt:

1. Triunghi albastru: Piatra Virgină - Vf. Feriga - Vf. Pleștioara

2. Bandă albastră: Muzeu etnografie - bifurcație (partea 1) și bifurcație - Piatra Șoimului (partea 2)

3. Cruce galbenă: Vf. Pleștioara - Șaua Dia - Dealul Florilor - Muzeu etnografie

4. Triunghi albastru: Vf. Pleștioara - Valea Romană - Baraj

5. Triunghi roșu: Piatra Șoimului - Vf. Strâmba - Șaua Hija - Lacul Bodi Ferneziu - Valea Vicleanu Mare - str. Colonia Topitorilor

6. Cruce albastră: Parc Regina Maria - Piatra Tâlharului - Vf. Elena (partea 1) și Vf. Elena - Trei Stejari - Vf. Pleștioara (partea 2)

Iunie - Noiembrie 2021
3. Implicarea Maramureș Bike în proiectul "Revitalizarea traseelor montane - Creasta Cocoșului"

Proiectul de revitalizare a traseelor montane inițiat în 2021 de către Consiliul Județean Maramureș, include și zona Creasta Cocoșului prin instalarea de panouri indicative pe 5 trasee de drumeție (hiking). Implicarea Maramureș Bike în acest proiect a constat în parcurgerea fiecărui traseu și stabilirea locului exact pentru montarea de stâlpi și marcaje informative în baza acordului semnat de către președintele CJ MM - Ionel Bogdan. Maramureș Bike a predat CJ MM întreaga documentație strânsă din teren (clipuri Relive, poze/filmări, fișiere gpx) care a stat la baza redactării Caietului de sarcini pentru efectuarea licitației. Maramureș Bike a oferit sprijin echipei Salvamont care în colaborare cu câștigătorul licitației vor marca cele 5 trasee. Pentru această acțiune, s-a ținut legătura îndeaproape cu vicepreședintele CJ MM - dl. Radu Trufan care a participat la majoritatea prospecțiilor din teren. Cele 5 trasee, sunt:

1. Bandă roșie: Han Pintea - Creasta Cocoșului

2. Cruce galbenă: Budești - Sub Creastă

3. Bandă roșie: Pas Neteda - Creasta Cocoșului

4. Cruce albastră: Mara - Masa de piatră

5. Cruce roșie: Masa de piatră - Breb

27 Septembrie 2021
2. Ieșire pe dealuri cu bicicleta - La Priveliște / Unguraș
Într-o duminică frumoasă de toamnă, am decis să facem o ieșire pe dealurile din jurul municipiului iar invitația transmisă comunității locale a avut ecou mai mare decât ne-am așteptat. Au răspuns invitației peste 100 de oameni faini, cu care am petrecut o zi excelentă: am pedalat pe dealuri, am mâncat, am râs, am încurajat copiii care au participat la concurs și am împărțit premii. Toate astea s-au întâmplat sus în deal la ‘’LA PRIVELIȘTE’’, ei sunt cei care au asigurat hidratarea tuturor și locul unde „CASA CODRENEASCĂ” a domolit foamea participanților cu delicioasele plăcinte codrenești. Mașina de asistență tehnică MARAMUREȘ BIKE a urmărit în permanență grupul bicicliștilor, având pregătite kituri de reparație și biciclete de schimb, toate acestea pentru ca ‘’noi nu lăsăm pe nimeni în urmă‘’. 🙂 Pentru ca ați răspuns invitației noastre, pentru clipele petrecute cu voi, pentru că sunteți oameni faini, noi cei de la MARAMUREȘ BIKE – VĂ MULȚUMIM!
August 2020 - August 2021
1. Încărcare 20 trasee bicicletă și drumeție

Cu aproximativ 6 luni înainte de înființarea Asociației Maramureș Bike, echipa de start a început documentarea în teren a traseelor, reușind să încarce 20 trasee în secțiunea dedicată de pe site Trasee locale, fiecare conținând clipuri video descriptive, text si fișier gpx pentru a exista o imagine clară a dificultății traseului înainte de a fi acesta parcurs. Clipurile celor 20 trasee încarcate pe contul de YouTube al Maramureș Bike au avut în această perioadă peste 2000 vizualizări. 

Vrei să sprijini obiectivul sau să ne dai reprezentativitate în relația cu autoritățile locale și județene?