Trasee locale.

Pentru 2021, vrem să documentăm și să verificăm în teren 50 trasee de bicicletă și drumeție din jurul Băii Mari, puse gratuit la dispoziția comunității locale. Traseele validate de către Maramureș Bike vor fi încărcate pe site-ul maramures-bike.ro, utilizând o aplicație similară Strava / Trail Forks / Bike Map ce a fost achiziționată special pentru acest proiect. Totodată, Maramureș Bike se dorește a fi un partener de încredere al autorităților locale pentru dezvoltarea traseelor de drumeție și de bicicletă.

Octombrie - Noiembrie 2021
Implicarea Maramureș Bike în proiectul ȚRevitalizarea traseelor montane - zona de Nord a Băii Mari

Proiectul de revitalizare a traseelor montane ințiat de către CJ MM, include și 6 trasee de drumeție din zona de nord a Băii Mari. Implicarea echipei Maramureș Bike în acest proiect a fost similară cu cea de la proiectul Creasta Cocoșului. S-au parcurs toate cele 6 trasee, iar clipurile Relive, necesarul de materiale (stâlpi și marcaje) și fișierele gpx, au fost predate prin Adresă scrisă CJ MM. În baza documentării din teren efectuată de către echipa Maramureș Bike, CJ MM va întocmi Caietul de sarcini ce va sta la baza licitației publice pentru achiziția si montarea stâlpilor și marcajelor. Cele 6 trasee, sunt:

1. Triunghi albastru: Piatra Virgină - Vf. Feriga - Vf. Pleștioara

2. Bandă albastră: Muzeu etnografie - bifurcație (partea 1) și bifurcație - Piatra Șoimului (partea 2)

3. Cruce galbenă: Vf. Pleștioara - Șaua Dia - Dealul Florilor - Muzeu etnografie

4. Triunghi albastru: Vf. Pleștioara - Valea Romană - Baraj

5. Triunghi roșu: Piatra Șoimului - Vf. Strâmba - Șaua Hija - Lacul Bodi Ferneziu - Valea Vicleanu Mare - str. Colonia Topitorilor

6. Cruce albastră: Parc Regina Maria - Piatra Tâlharului - Vf. Elena (partea 1) și Vf. Elena - Trei Stejari - Vf. Pleștioara (partea 2)

Iunie - Noiembrie 2021
Implicarea Maramureș Bike în proiectul "Revitalizarea traseelor montane - Creasta Cocoșului"

Proiectul de revitalizare a traseelor montane inițiat în 2021 de către Consiliul Județean Maramureș, include și zona Creasta Cocoșului prin instalarea de panouri indicative pe 5 trasee de drumeție (hiking). Implicarea Maramureș Bike în acest proiect a constat în parcurgerea fiecărui traseu și stabilirea locului exact pentru montarea de stâlpi și marcaje informative în baza acordului semnat de către președintele CJ MM - Ionel Bogdan. Maramureș Bike a predat CJ MM întreaga documentație strânsă din teren (clipuri Relive, poze/filmări, fișiere gpx) care a stat la baza redactării Caietului de sarcini pentru efectuarea licitației. Maramureș Bike a oferit sprijin echipei Salvamont care în colaborare cu câștigătorul licitației vor marca cele 5 trasee. Pentru această acțiune, s-a ținut legătura îndeaproape cu vicepreședintele CJ MM - dl. Radu Trufan care a participat la majoritatea prospecțiilor din teren. Cele 5 trasee, sunt:

1. Han Pintea - Creastă Cocoșului - Bandă roșie

2. Budești - Sub Creastă - Cruce galbenă

3. Pas Neteda - Creastă Cocoșului - Bandă roșie

4. Mara - Masa de piatră - Cruce albastră

5. Masa de piatră - Breb - Cruce roșie

August 2020 - August 2021
Încărcare 20 trasee bicicletă și drumeție

Cu aproximativ 6 luni înainte de înființarea Asociației Maramureș Bike, echipa de start a început documentarea în teren a traseelor, reușind să încarce 20 trasee în secțiunea dedicată de pe site Trasee locale, fiecare conținând clipuri video descriptive, text si fișier gpx pentru a exista o imagine clară a dificultății traseului înainte de a fi acesta parcurs. Clipurile celor 20 trasee încarcate pe contul de YouTube al Maramureș Bike au avut în această perioadă peste 2000 vizualizări. 

Vrei să sprijini proiectul sau să ne dai reprezentativitate în relația cu autoritățile locale și județene?