Piste de biciclete

Pentru construirea mult doritelor piste de biciclete, echipa Maramureș Bike și-a propus să inițieze discuțiile necesare cu reprezentanții Primăriei Baia Mare pentru a afla ce proiecte sunt deja în derulare, care sunt termenele lor de livrare, ce proiecte se iau in vedere pentru viitor, dar și cum poate comunitatea Maramureș Bike să contribuie la implementarea acestor proiecte. 

Pentru a exista vizibilitate asupra ceea ce s-a făcut pentru proiectul „Piste de biciclete”, găsiți mai jos acțiunile principale transpuse cronologic.
18-21 Octombrie 2021
School BIKE - un proiect al American International School of Transylvania în parteneriat cu Maramureș Bike

Maramureș Bike a fost partener al proiectului School BIKE inițiat de către AIST, ce a presupus promovarea în rândul elevilor din 4 școli din Baia Mare a mersului pe bicicletă / trotinetă ca și mijloc de transport ecologic și ca modalitate de a face mișcare în aer liber. Voluntarii Maramureș Bike au participat împreună cu reprezentanții AIST și ai Poliției rutiere la preluarea elevilor din stațiile de bicicletă și însoțirea lor până la școală. Mulțumim AIST pentru invitația de a participa la acest proiect frumos pe care echipa Maramureș Bike îl consideră o reușită. În urma desfășurării acestui proiect, a reieșit din nou necesitatea dezvoltarii pistelor de bicicletă în oraș.  Detalii suplimentare găsiți in articol și în clipul video.

09 Septembrie 2021
Prezentarea propunerilor Maramureș Bike pentru pistele vopsite

În urma vizitelor efectuate în teren de către Maramureș Bike, a avut loc cea de a II-a întâlnire cu dl. viceprimar Zsolt Pap, ocazie cu care i s-au prezentat propunerile pentru trasarea de piste de biciclete vopsite cu scopul de a aduce o îmbunătățire rapidă a infrastructurii existente. Pistele propuse au fost evidențiate pe planșele predate dlui viceprimar, urmând să aibă loc o discuție de detaliu pe propunerile făcute de către Maramureș Bike.

Luna August 2021
Prospecție în teren pentru identificarea trotuarelor ce permit marcaje noi

Echipa Maramureș Bike a parcurs pe bicicletă toate bulevardele orașului și străzile importante de la un capăt la altul cu scopul de a identifica trotuarele care permit prin lățimea lor, marcarea cu vopsea a pistelor de bicicletă. Propunerea Maramureș Bike pentru a se aloca o bandă sau două din lățimea trotuarului pentru piste de bicicletă, este ca spațiul rămas pietonilor să fie de minim 2 metri. De la Geocadex s-a primit planșa in format electronic cu toate străzile orasului, care a fost printată în format mare și care va fi prezentată dlui viceprimar Zsolt Pap împreună cu propunerile Maramureș Bike pt pistele vopsite în urma vizitelor din teren. 

07 Iulie 2021
Întâlnire Maramureș Bike cu viceprimarul Băii Mari - Zsolt Pap

Domnul viceprimar Zsolt Pap a dat curs solicitării echipei Maramureș Bike de a programa o întâlnire pe tema pistelor de bicicletă din Baia Mare. Cu această ocazie, echipa Maramureș Bike și-a prezentat obiectivele și și-a arătat disponibilitatea de a contribui activ la dezvoltarea infrastructurii din Baia Mare pentru utilizarea bicicletei. Ca și măsură imediată pentru a aloca spații dedicate utilizării bicicletei în oraș și pentru a crește conștientizarea importanței respectării bicicliștilor în trafic, s-a convenit ca echipa Maramureș Bike să analizeze în teren și să propună trotuarele principale din oraș pe care pot fi marcate cu vopsea piste noi. Proiectele de amploare vor fi discutate la întâlnirile următoare. 

Vrei să sprijini proiectul sau să ne dai reprezentativitate în relația cu autoritățile locale și județene?

Trimite-ne email la contact@maramures-bike.ro