School BIKE, un proiect AIST împreună cu Maramureș Bike

Viitorul … pedalează!

Rece bine de tot în diminețile acestei săptămâni, însă asta nu a împiedicat copiii înscriși în proiectul SCHOOL BIKE al celor de la American International School of Transylvania, să pedaleze către școală și înapoi.

Atunci când am acceptat invitația de a fi parteneri ai acestui proiect, noi cei din Maramureș Bike, eram convinși că toate detaliile vor fi puse la punct în mod exemplar: logistica, informare, desfășurare. Și așa a fost.

Conform programului stabilit de AIST , în fiecare zi, din primele patru ale acestei săptămâni, elevii școlilor înscrise în acțiune SCHOOL BIKE, au venit în stațiile de preluare cu bicicleta. În punctul de întâlnire au primit veste reflectorizante  de la organizatori precum și instrucțiuni din partea Poliției Municipale în ce privește deplasarea pe drumurile publice a bicicliștilor.

Întreaga acțiune SCHOOL BIKE vine ca o completare naturală și normală a demersului nostru către autoritățile locale de construire/marcare noi piste de biciclete, care să se interconecteze cu cele existente deja pentru a permite dezvoltarea mobilității urbane și implicit creșterea numărului de bicicliști în oraș, reducând în același timp factorii poluatori care știm foarte bine că ne afectează zilnic viața.

Membrii MaramureȘ Bike, după o muncă de câteva zile pe teren, au prezentat către administrația locală proiectul « Piste Locale » proiect în care au fost identificate / măsurate / evidențiate toate arterele și străzile orașului Baia Mare pe care se pot efectua marcajele noilor trasee ciclabile.

Proiectul celor de la American International School of Transylvania scoate în evidență că, la fel ca noi cei din Maramureș Bike, tot mai mulți membrii ai comunității locale, încep să militeze și să se implice în proiecte care au ca scop creșterea pistelor pentru biciclete, care cu siguranță vor avea un efect benefic asupra dezvoltării emoționale, fizice și sănătății tuturor locuitorilor orașului nostru.

Mulțumim AIST și copiilor participanți la acest proiect!

Adrian Teaciu, Maramureș Bike

Echipa
Maramureș Bike  

Lasă un comentariu

Copyright @ 2021 – MARAMUREȘ BIKE

Hosting oferit gratuit de

Magazin oferit gratuit de

Partener media   Baia Mare