Ecologizare, legea pădurii
și anti-defrișare.

Susținem respectarea Legii Ocolului Silvic cu nr.46 / 2008 și în special Art.54 ce reglementează accesul autorizat în pădure. Suntem total împotriva accesului neautorizat în pădure cu autovehicule de teren, motociclete sau ATV-uri, cu excepția situației când sunt organizate competiții sportive. Constatăm o încalcare frecventă a Legii Ocolului Silvic și o prezentă semnificativă a autovehiculelor de teren în pădurile noastre (chiar și din alte țări cum ar fi Cehia sau Polonia deoarece la ei se respecată legea), afectând astfel flora, fauna, poluând mediul înconjurător și distrugând potecile de acces. Vom solicita autorităților locale respectarea acestei legi și vom semnala abuzurile în vederea luării măsurilor necesare. Art.54 din Legea Ocvolului Silvic 46/2008, prevede:

  1. Accesul public în pădure este permis numai în zone amenajate şi pe trasee marcate în acest sens.
  2. Accesul public în pădure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului pădurilor proprietate publică a statului.
07 Mai 2022
4. Ecologizare traseu Triunghi albastru: Parc Regina Maria - Piatra Virgină - Vf. Feriga

Maramureș Bike împreună cu CJ MM au organizat o nouă acțiune de ecologizare a traseelor de drumeție de lângă Baia Mare, venind rândul traseului Triunghi albastru care pornește din Parcul Regina Maria - Piatra Virgină- Vârful Feriga. Am petrecut o zi frumoasă alături de studenții de la Facultatea de Ingineria si Protectia Mediului din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, conduși de doamna Valeria Brezoczki, cărora le mulțumim pentru implicare. Mulțumiri lui Mihai Moisei (Asociația Salvatorilor Montani Maramureș) care sprijină în mod constant acțiunile MM Bike.

30 Aprilie 2022
3. Ecologizare traseu Cruce galbenă: Muzeu etnografie - Vf. Pleștioara

Maramureș Bike împreună cu CJ MM, au ecologizat un nou traseu de drumeție din zona de Nord Baia Mare, mai precis traseul marcat cu Cruce galbenă. Traseul pornește de la Muzeul de Etnografie și ajunge ca și destinație finală pe Vârful Pleștioara. Mulțumim tuturor participanților pentru implicare.

16 Aprilie 2022
2. Ecologizare traseu Bandă albastră: Muzeu etnografie - Piatra Șoimului

Maramureș Bike a participat la o nouă acțiune de ecologizare a traseelor montane organizată de către CJ MM, mai precis la ecologizarea și curățarea traseului Bandă albastră (Muzeul de etnografie  - Piatra Șoimului). Voluntarii Maramureș Bike au strâns mai mulți saci de ambalaje și gunoaie colectate de pe traseu. În clipul video puteți vedea cum a fost.

2 Aprilie 2022
1. Ecologizare traseu Cruce albastră: Parc - 3 Stejari - Vf. Pleștioara
Timp de peste 10 ore, 10 km din traseul Cruce albastră (Baia Mare – Culmea Morgău – Șaua Trei Stejari - Vârful Pleștioara), au fost ecologizați, iar vegetația crescută sau căzută a fost îndepărtată. Deși vremea nu a fost chiar prielnică, au participat asociațiile cu domeniul de activitate protejarea mediului (Maramureș Bike, The North Quest, Asociatia Salvatorilor Montani Maramureș, Asociaţia Salvatorilor Montani Baia Mare, Salvamont Maramures ) și alți voluntari. Campania de ecologizare a traseelor montane din nordul municipiului Baia Mare a fost organizată de către CJ MM cu sprijinul MM Bike.

Vrei să sprijini proiectul sau să ne dai reprezentativitate în relația cu autoritățile locale și județene?

Trimite-ne email la contact@maramures-bike.ro