Libotin - Lăpușul Românesc - Libotin

Label

Traseul propus se găsește în Țara Lăpușului și pornește din localitatea Libotin ce aparține de comuna Cupșeni. Echipa Maramureș Bike a răspuns invitației domnului Bude Nicolae, viceprimar al comunei Cupșeni, de a face o prospecție în teren cu scopul de a se identifica posibile trasee cicloturistice în zonă. Satul Libotin se găsește la  aproximativ 55 km distanță de Baia Mare sau 10 km distanță de Târgu Lăpuș, prin urmare pentru băimărenii ce-și doresc să facă acest traseu, este necesară transportarea bicicletei cu mașina până in Libotin. În zonă există unități de cazare, una dintre cele mai cunoscute fiind Podină Resort din Ungureni, sat ce aparține de comuna Cupșeni.

Traseul pornește de la ieșirea din Libotin spre Cupșeni, mai precis de la un local (KIDS Club) aflat pe marginea drumului. De la localul amintit anterior, se intră în Libotin (drum asfaltat) spre Târgu Lăpuș iar după aprox 2km, se iese de pe asfalt pe strada Ruani pe drum de țată. După aproximativ 5 km ajungi pe vârful dealului ce separă Libotin de Lăpușul Românesc iar după aproximativ înca un km ajungi în Lăpușul Românesc. Până în vârful dealului vei împinge bicicleta la deal în sus cam 10 minute dar unde ar fi frumusețea unei excursii dacă nu faci niciun efort?

Deoarece eram prea aproape de mănăstirea Râoani, era păcat sa nu facem un ocol de 6 km (dus - întors) ca sa o vizităm.

Traversarea dealului ce separă Lăpușul Românesc de Ungureni, îți oferă posibilitatea să admiri de la distanîă atât Libotinul în departare cât si Ungureniul care e la baza dealului. Traversarea dealului s eface pe un drum pietruit iar la intrare în Ungureni se revine la asfalt. Traseul este un traseu de dificultate ușoară spre medie, cu o lungime de aproximativ 25 km, având un timp de parcurgere de aproximativ două ore și jumătate, cu tot cu ocolul până la mănăstirea Râoaia.

Dacă vă atrage acest traseu, puteți să vă descărcați traseul gpx și să vizualizați clipul Relive.