Ferneziu - Groapele Chiuzbăii - Chiuzbaia - Pensiune Limpedea - Baia Sprie

Label

 

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvorul din Chiuzbaia, izvorul de la Baia Sprie
Puncte de interes - Mina Herja, Mina Matei, Muzeul Chiuzbaia
Stare traseu - cea mai mare parte a traseului este pe drumuri asfaltate, dar portiunile neasfaltate sunt suficient de grele pentru a fi necesara o bicicleta bine echipata

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul parcurs porneste din zona Stadion spre Ferneziu,vmergand pana in statia de autobuz de la poarta fostei uzine Romplumb de unde o luam la dreapta, trecem calea ferata si trecem raul peste punte.vParcurgem printre case drumul pana la podul spre Mina Herja loc in care o luam la dreapta urmand drumul pana la poarta minei. Din curtea minei o luam in partea stanga pe drumul forestier (cladirea administrativa a minei ramanand in dreapta), drum pe care urcam pana pe culmea din partea dreapta a Groapelor Chiuzbaii, trecand pe langa Mina Matei. Parcurgem drumul de culme trecand pe langa o veche statie de pompare a minei Herja, pe langa o rastignire avand in permanenta Groapele Chiuzbaii in partea stanga si ajumgem in Groapele Chiuzbaii la intersectia de la care se coboara in dreapta in Chiuzbaia. Coboram in centrul Chiuzbaii de unde o luam la stanga pe drumul asfaltat care duce catre Manastirea Chiuzbaia. Dupa ce trecem de Pastravarie o luam la dreapta pe un drum forestier care coboara lin si incepem sa urcam pe drumul forestier spre Varful Iezere. Drumul forestier continua pana langa pensiunea Limpedea din Baia Sprie, loc din care o luam la dreapta pe asfalt, spre Baia Mare trecand prin Baia Sprie, pana la statia de carburant Luk Oil unde o luam la dreapta, iar dupa ce trecem podul facem stanga pe drumul paralel cu drumul national. Parcurgem drumul pana ajungem in zona industriala dintre Baia Mare si Tautii de Sus.