Proiect ”Piste urbane de bicicletă” depus în cadrul Bugetării Participative 2022

În cadrul primei ediții a „Bugetării participative la nivelul Municipiului Baia Mare” organizate de către Primăria Baia Mare prin care se dorește ca cetățenii să stabilească cum sunt cheltuiți banii comunității, Maramureș Bike a depus în 23.11.2021 proiectul „Trasee urbane de bicicletă – rețea de piste de bicicletă” prin care se dorește marcarea de piste de bicicletă pe trotuarele din oraș. Scopul proiectului este de a crea o rețea integrată de piste, încurajând utilizarea bicicletei în municipiul Baia Mare. Primăria urmează să implementeze proiectele ce vor primi cele mai multe voturi din partea comunității locale. Valoarea maximă cumulată a proiectelor selecționate va fi de 2 milioane lei, inclus TVA. Sperăm ca proiectul nostru să fie bine primit de către comunitatea locală.

În 11.02.2022, s-a postat pe site-ul https://baiamareactiv.ro/proiecte rezultatul votului, proiectul MM Bike obținând 507 voturi având astfel șanse reale pentru a fi finanțat. Vom reveni cu vești, imediat ce vom afla detalii suplimentare din partea autorităților locale. Vă mulțumim încă o dată pentru suportul vostru! 🙏

Pentru documentarea proiectului, echipa Maramureș Bike a parcurs de mai multe ori principalele bulevarde și străzi din Baia Mare  (vezi clip video). S-au identificat trotuarele pe care pot fi marcate piste de bicicletă, s-a identificat lungimea totală a acestora (20 km) și numarul bordurilor ce trebuiesc amenajate pentru a facilita coborârea de pe trotuar pe șosea. Acțiunile efectuate de către MM Bike pentru promovarea pistelor de bicicletă, pot fi vizualizate AICI. 

Lasă un comentariu

Copyright @ 2021 – MARAMUREȘ BIKE

Hosting oferit gratuit de

Magazin oferit gratuit de

Partener media   Baia Mare