Maramureş Bike s-a născut din dragoste pentru Maramureş şi natură. Dorinţa noastră este de a strânge comunitatea locală pasionată de sportul în aer liber, care doreşte să participe la protejarea naturii, poate şi vrea să transmită mai departe, către generațiile tinere, dragostea de locurile natale.

     Maramureșul este un loc unic în Romania, plin de legende, poveşti şi arome, ce încǎ păstrează tradiţiile prin graiul bunicilor, însă care încearcă, de asemenea, să ţină pasul cu timpurile, fără să altereze frumuseţile autohtone şi natura.

     Totodată, Maramureșul este vatră şi leagăn pentru mulţi dintre noi, spaţiu din care cu greu te poţi desprinde şi pleca spre alte zări. Odată ce ai cunoscut omenia, bunătatea şi hărnicia oamenilor din zonă, după ce ai gustat din preparatele culinare făcute după reţete străvechi, după ce ai cunoscut cultura locală şi obiceiurile, cu greu te mai dai dus de pe aceste meleaguri.
     Sunt atâtea de spus despre aceste locuri, încât ar fi nevoie de multe seri petrecute la lumina unui foc din ogradă, ascultând poveştile bătrânilor, în timp ce savurezi o cina tradiţională maramureșeană, cu slănină, brânză, ceapă şi un pahar de horincă de prune. La poveştile acestea te aşteaptă oamenii locului, în compania cărora, dacă le treci o dată pragul, cu siguranţă îţi vei dori să revii. Suntem convinşi de acest lucru.

     Vrem să îţi purtăm paşii prin locuri mirifice şi să te lăsăm să remarci cu ochii tăi frumuseţile unui tărâm de vis. Pe munţii şi dealurile acestea au umblat Pintea – Haiducul zburător, Fata Pădurii, Uriașii din Rozavlea şi încǎ mulţi alţii. De ce să nu descoperi în tihnă, din mers, mocănește, locuri pline de legendă şi istorie împreună cu prietenii sau familia?

     Asociația noastră are ca scop promovarea mersului cu bicicleta pe trasee deja cunoscute poate de mulţi dintre pasionații acestui sport, dar vrea să ofere şi trasee neexplorate până în acest moment. De asemenea, va aduce în prim-plan, puncte de interes turistic local în zona oraşului Baia Mare, atracții uitate, neștiute sau puţin promovate.

     Din punctul de vedere al sportului de agrement şi al celui turistic, ştim ce poate să ne ofere Maramureșul şi ne propunem să-i facem cunoscut tuturor potenţialul. Printre copacii pădurilor noastre găseşti traseele pentru pasionații de biciclism, pârtii de schi, lacuri, dacă vrei să pescuiești sau să înoți, piscuri care aşteaptă să le cucerești, dacă eşti pasionat de drumeţii, cetăţi ascunse prin păduri, pe care le poţi descoperi la pas pe drumuri de munte. De la Cimitirul Vesel la Mocănița, de la Cascada Cailor la Tolvoj Denes, de la Cetatea Chioarului la Creasta Cocoșului, de pe Igniș până la Gura Băii, acesta e Maramureșul nostru.

     Ne dorim ca noi şi generațiile care vin din spate să creştem şi să ne dezvoltăm având responsabilitate faţă de natură, respect pentru comunitatea în care trăim şi pentru istoria locurilor natale, promovând aceste principii şi oferind şi altora posibilitatea sa trăiască experienţe inedite alături de noi.
     Toate acţiunile organizatiei noastre, coroborate de activităţi ecologice şi anti-defrișare, sunt puse într-o perspectivă nouă, la dispoziţia comunităţii locale, prin intermediul acestui site. Iar pentru ca lucrurile să se întâmple mai rapid și mai eficient, invităm toate persoanele dornice să se alăture acestei organizații să o facă prin înscrierea ca membru pe maramureș-bike.ro iar dacă doriți implicare activă în proiectele asociației, pe oricare dintre proiectele existente, sau dacă aveți idei noi, care pot ajuta la dezvoltarea conceptului propus de noi, ne puteți lasă mesaj în secțiunea contact sau puteți trimite un email pe adresa contact@maramureș-bike.ro .

Cu prietenie

Adrian Teaciu

Membru Maramureș Bike

Lasă un comentariu

Copyright @ 2021 – MARAMUREȘ BIKE

Hosting oferit gratuit de

Magazin oferit gratuit de

Partener media   Baia Mare