Parinții eroi donează sânge

Părinții mei sunt eroi, donează sânge și salvează vieți!

Prin campania de donare sânge inițiată de către Asociația Maramureș Bike dorim să arătăm că se pot organiza campanii de amploare și pe plan local. Obiectivele campaniei sunt conștientizarea comunității locale cu privire la importanța donării de sânge și implicit creșterea numărului de donatori. Campania Maramureș Bike se adresează copiilor din școli pentru înțelege încă de mici importanța și necesitatea donării. Elevii care își conving părinții sau alte persoane adulte să doneze, au șansa să câștige o bicicletă. Cu cât mai mulți donatori, cu atât mai multe șanse la tombolă. 

Campania este în curs de derulare la Școala Dimitrie Cantemir din Baia Mare (Șc. 3) în perioada 30 Ianuarie – 3 Martie 2023. Înscrierea la tombola celor 11 biciclete se face după donare, completând formularul online accesibil AICI sau completând talonul pe hârtie la Centrul de donare și introducându-l în urnă. La Centru există afișe cu campania MM Bike care conțin cod QR către talonul online pentru tombolă

Maramureș Bike susține o viață sănătoasă prin sport și mișcare în aer liber iar la această campanie oferim prin tombolă 11 biciclete Pegas cu sprijinul sponsorului BSG Amanet & Exchange:

 • 9 biciclete pentru elevii de la școala parteneră, câte una pentru fiecare an școlar (una pentru clasa zero, una pentru clasa I, samd până la clasa a VIII-a). Părinții, rudeniile, cunoștințele adulte care vor dona sânge în numele unui elev, vor completa după donare talonul online sau cel de pe hârtie, talon în care vor menționa numele elevului care i-a convins să doneze. Cu cât un elev va convinge mai multe persoane să doneze, cu atât va avea mai multe șanse la tombolă.
 • o bicicletă pentru cadrele didactice și personalul auxiliar al școlii care vor dona. Se va completa un talon cu numele personalului școlii pentru participarea la această campanie.
 • o bicicletă pentru donatorii din exteriorul școlii partenere. Orice persoană adultă din comunitatea locală (fară legatură cu școala parteneră), care aderă la campania Maramureș Bike și donează sânge, poate completa talonul de participare la tombolă, având șansa să câștige o bicicletă.
 

Vom avea 11 trageri la sorți pentru a desemna cei 11 câștigători, extragerea urmând a avea loc în săptămâna cu 8 Martie 2023.

Școlile implicate în această campanie sunt enumerate mai jos.

Maramureș Bike lansează a III-a ediție a campaniei de donare de sânge ”Părinții mei sunt eroi, donează sânge și salvează vieți!”

Rezultatele foarte bune ale primelor două ediții ne-au convins să continuăm proiectul. Primele două ediții au determinat 486 de adulți să doneze sânge și să ajute persoanele care au atât de mare nevoie de sânge. Prima ediție s-a desfășurat la Scoala Avram Iancu (nr.11) din Baia Mare și a strâns 259 donatori iar cea de a II-a ediție desfășurată la Școala Dimitrie Cantemir (nr.3) din Baia Mare a convins 227 donatori să se alăture campaniei Maramureș Bike.

Proiectul se adresează elevilor şi familiilor lor, profesorilor și personalului auxiliar din toate şcolile şi liceele băimărene. Cei care se implică pot câştiga prin tombolă una din cele 20 de biciclete oferite în cadrul campaniei! Elevii care își conving părinții sau cunoștințele / rudeniile adulte să doneze sânge, au câte un bilet de tombolă pentru fiecare donator pe care l-au convins. Cu cât un elev convinge mai mulți adulți să doneze sânge, cu atât obține mai multe bilete la tombolă și are mai multe șanse de câștig.

Campania de donare de sânge derulată în parteneriat cu  Școala Dimitrie Cantemir din Baia Mare, a fost prezentată tuturor elevilor în Sala polivalentă a școlii în data de 27 Ianuarie 2023, în 4 sesiuni a câte 250 elevi, participând și cadrele didactice și personalul auxiliar. Mulțumim în mod special doamnei director Măndița Baiaș pentru interesul arătat în susținerea campaniei de donare de sânge organizată de către Maramureș Bike, Școala Dimitrie Cantemir fiind astfel școala parteneră la cea de a II-a ediție a campaniei.

Mai multe poze de la prezentarea campaniei găsiți pe contul de facebook Maramureș Bike.

 

Maramureș Bike a încheiat cu succes prima campanie de donare de sânge care s-a derulat în parteneriat cu Școala Nicolae Iorga (Șc. 11) în intervalul 14 Noiembrie - 16 Decembrie 2022, convingând 259 donatori să participe la campanie.

După cunoștințele noastre, această campanie de donare de sânge este cea mai de amploare campanie organizată până acum pe plan local, fiind implicați aproximativ 1000 elevi de la prima școala parteneră (Școala 11 – Nicolae Iorga), familiile acestora, campania adresându-se totodată și persoanelor adulte din oraș care au sprijinit proiectul. Rezultatul a fost unul peste așteptări, având în aceasta campanie 259 donatori. 

Campania ”Părinții mei sunt eroi, donează sânge și salvează vieți” a fost prezentată de către voluntarii Maramureș Bike în data de 9 Noiembrie 2022 celor 1000 de elevi ai Școlii Nicolae Iorga (o prezentare cu clasele din ciclul primar, urmată de o nouă prezentare cu ciclul gimnazial). Instantanee de la prezentare găsiți mai jos.

Campania care a durat 5 săptămâni, având postari pe facebook săptămânale:

Organizarea acestei campanii a fost posibilă cu sprijinul:
 • Școlii partenere nr.11 (Nicolae Iorga)
 • Inspectoratului Județean Maramureș
 • Centrul de transfuzie sanguină Maramureș, Baia Mare
 • Sponsorului BSG Amanet & Exchange
 • Partenerului media Kiss FM Baia Mare
 • Pegas Romania
 • Hangar 7586 - pentru realizarea conceptului campaniei cu eroi
 • Altor parteneri: NeoDesign care au susținut parte din produsele promoționale
 • Voluntarilor Maramureș Bike
 

Partenerii acestui proiect au semnat Protocolul de colaborare:

Condițiile pentru donatori:

 • Vârsta între 18 ani și 65 ani
 • Greutate minimă 50 kg
 • Tensiunea arterială normală
 • Fără afecțiuni cronice cardiovasculare, hematologice, oncologice, dermatologice, pulmonare. 
 • Fără hepatită, HIV, sifilis, TBC, epilepsie, boli psihice/neurologice, miopie peste (-) 6 dioptrii
 • Fără intervenții chirurgicale, tatuaje, piercing în ultimele 6 luni
 • Fără tratament medicamentos
 • 58 zile de la ultima donare
 

 Beneficii pentru donatori:

 • Set de analize gratuite
 • 50% reducere la transportul în comun pe o lună
 • Zi liberă de la locul de muncă în ziua donării
 • 7 tichete de masă
Obs: Înainte de a dona, trebuie să mâncați un mic dejun fără grăsimi și să vă hidratați, să nu consumați alcool cu minim 48 ore înainte de donare, să nu fumați înainte cu o oră de donare.
 

Mulțumim tuturor pentru susținerea proiectului.
Fărcaș Cristian – Maramureș Bike
Inițiator proiect

Copyright @ 2021 – MARAMUREȘ BIKE

Hosting oferit gratuit de

Magazin oferit gratuit de

Partener media   Baia Mare