Implicarea Maramureș Bike în proiectul „Revitalizarea traseelor montane – Creasta Cocoșului”

Proiectul de revitalizare a traseelor montane inițiat în 2021 de către Consiliul Județean Maramureș, include și zona Creasta Cocoșului prin instalarea de panouri indicative pe 5 trasee de drumeție (hiking) care duc toate spre obiectivul turistic – Creasta Cocosului. Implicarea Maramureș Bike în acest proiect a constat în parcurgerea in teren a fiecărui traseu și stabilirea locului exact pentru montarea de stâlpi și marcaje informative în baza acordului semnat de către președintele CJ MM – Ionel Bogdan privind colaborarea Asociației cu CJ MM pentru acest proiect. Maramureș Bike a predat CJ MM întreaga documentație strânsă din teren (clipuri Relive, poze/filmări, fișiere gpx), documentație care a stat la baza redactării Caietului de sarcini pentru efectuarea licitației, transmițând numărul exact de stâlpi și panouri ce sunt necesare a fi instalate pe fiecare traseu. Maramureș Bike a oferit sprijin echipei Salvamont care în colaborare cu câștigătorul licitației vor marca cele 5 trasee. La data publicării prezentului articol, acțiunile de montare stâlpi și marcaje sunt deja finalizate pe toate cele 5 trasee, ceea ce înseamnă că turiștii se pot deja bucura de parcurgerea unor trasee montane marcate corespunzător.

Implicarea Maramureș Bike în acest proiect este evidențiată pe panourile de pe traseu prin includerea logo-ului nostru la mențiunea „Realizat cu sprijinul”: Maramureș Bike, Ecologic Maramureș și Salvamont Maramureș. Acțiunea din teren și predarea documentației necesare către CJ MM au avut loc în perioada Iunie – Noiembrie 2021.

Pentru această acțiune, s-a ținut legătura îndeaproape cu vicepreședintele CJ MM – dl. Radu Trufan care a participat la majoritatea prospecțiilor din teren. Cele 5 trasee, sunt:

1. Han Pintea – Creastă Cocoșului – Bandă roșie

2. Budești – Sub Creastă – Cruce galbenă

3. Pas Neteda – Creastă Cocoșului – Bandă roșie

4. Mara – Masa de piatră – Cruce albastră

5. Masa de piatră – Breb – Cruce roșie

Acțiunile efectuate de către Maramureș Bike pentru obiectivul Trasee locale, poate fi vizualizat AICI. 

Asociația Maramureș Bike nu a solicitat sau beneficiat de nici o sponsorizare sau finanțare din partea autorităților locale sau județene (Primărie sau CJ MM), pentru acest proiect, toate acțiunile efectuate de la înființarea Asociației fiind organizate prin acțiuni de voluntariat sau cu ajutorul donațiilor private.

Lasă un comentariu

Copyright @ 2021 – MARAMUREȘ BIKE

Hosting oferit gratuit de

Magazin oferit gratuit de

Partener media   Baia Mare