Accepți provocarea?

Salutare baimareni,
Am citit cu interes si atentie toate comentariile pro si contra. Respectam opinia fiecaruia si suntem convinsi ca ideile expuse vin pentru ca sunteti interesati de infrastructura privind utilizarea bicicletei in orasul nostru. Din comentariile primite, amintim doua in care ne-am regasit, si anume:
1. “Acum treceti la nivelul urmator: copiati ce s-a facut in Cluj“
Pistele actuale reprezinta primul pas pentru a ajunge la exemple asa cum vedem in alte orase. In municipiul Baia Mare avem peste 70.000 de automobile care circula pe strazile orasului iar biciclisti estimam ca sunt intre 5 si 10.000. Daca ponderea biciclistilor va deveni semnificativa, nevoia de a avea o infrastructura dedicata biciclistilor va fi si mai mare, deci utilizati cati mai multi bicicletele in viata zilnica ca sa putem trece la nivelul urmator.
2. “Nu mă aşteptam ca autorii să se laude cu realizarea asta. Credeam că au fugit în lume după ce s-au confruntat cu atâtea revolte, ironii şi semne de întrebare.”
Ne asteptam si la reactii negative deoarece suntem constienti ca orice initiativa aduce atat comentarii pozitive cat si negative. Si noi traim in acest oras, dorindu-ne o infrastructura adaptata nevoilor noastre. Delimitarea pistelor fiind deja finalizata in intreg orasul, acum se pot identifica usor zonele cu probleme si cauta solutii, deci proiectul nu se opreste aici. Inca se lucreaza la modificari de borduri, relocare cosuri gunoi / banci / toaletare arbusti / trasari stradale / pictograme / etc.
Pentru a nu se pierde in van aceasta efervescenta de pareri si idei, lansam o provocare care se lasa cu un super premiu, mai precis o bicicleta de oras (touring), utila si la coborat bordurile pana cand acestea vor fi modificate 🙂
Asteptam sa ne impartasiti propunerile voastre pentru un proiect de piste ciclabile care include un traseu de tip bucla clar determinat, ce pleaca de la Hotel Mara si se intoarce in acelasi loc. Pe acest traseu sunt aproximativ 10 tronsoane pentru care asteptam propuneri concrete privind imbunatatirea infrastructurii actuale pentru utilizarea bicicletelor. Ne-am bucura ca majoritatea comentariilor vehemente ce le-am primit, sa se transforme in propuneri utile orasului.
Ati prins ideea: Voi veniti cu propuneri concrete si realizabile iar noi le sustinem in fata autoritatilor locale impreuna cu autorul propunerii iar in plus, acordam ca si premiu o bicicleta.
Startul traseului are loc de la Hotel Mara spre str. Progresului, ajungem la sensul giratoriu de la intersectia bd. Unirii cu str. Progresului, urcam pe str. Progresului, ajungem la sensul giratoriu de la intersectia str. Progresului cu str. Vasile Alecsandri, intram pe str. Vasile Alecsandri, ajungem la sensul giratoriu de la str. Vasile Alecsandri cu str. 21 Decembrie, intram pe str. 21 Decembrie, ajungem la intersectia str. Culturii cu bd. Bucuresti, intram pe bd. Bucuresti, ajungem la intersectia bd. Unirii cu bd. Bucuresti, intram pe bd. Unirii pana la Hotel Mara (partea cu McDonald’s si magazinul Maramuresul), ajungem la intersectia bd Unirii cu bd. Traian, traversam trecerea de pietoni la Hotel Mara (final de traseu).
Pentru acest traseu clar definit, asteptam propunerile voastre care sa includa:
– solutia concreta pentru un tronson de traseu ales de catre voi sau pentru mai multe trasee (pista este pe carosabil sau pe trotuar, mentionare latime pista, daca sunt mutari de stalpi, modificari de borduri, mutare mobilier urban, montare indicatoare, micsorare trotuar si largire sosea, mutare chioscuri, mutare vitrine frigorifice, etc)
– costuri estimate
– perioada de executie estimata
– categorii de persoane carora se adreseaza proiectul (copii, adulti, familii, persoane cu handicap fizic in scaun cu rotile)
Provocarea incepe din data de 03.08.2022 pana in 31.08.2022 care va fi ultima zi de postare a propunerilor pe pagina de Facebook MM Bike pentru a fi vizibile tuturor. Pana in 15.09.2022, vom prezenta propunerile primite celor 150 membri MM Bike inscrisi pe site, care vor selecta prin vot propunerea castigatoare care va fi postata pe pagina noastra de Facebook.
Noi cei din Maramures Bike, ne asumam sa facem toate demersurile care ne stau in putinta pentru ca propunerea castigatoare sa ajunga pe masa administratie locale. Suntem siguri ca patosul pe care l-am vazut in ultimele zile pe retelele de socializare va fi folosit si canalizat catre proiecte benefice orasului.
Va dorim inspiratie si spor la treaba !
Echipa Maramures Bike

The event is finished.

DATA

03 - 31 aug. 2022
Expired!

ORA

8:00 - 23:00
Maramures Bike

ORGANIZATOR

Maramures Bike
Email
contact@maramures-bike.ro
Website
https://maramures-bike.ro

Lasă un comentariu