V. Usturoiului - Vf. Pleștioara - V. Romana - Lacul Bodi Ferneziu

Label

 

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvoarele de pe Valea Usturoiului, izvorul Valea Romana
Stare traseu - preponderent format din drumuri forestiere si poteci, portiuni asfaltate sunt doar in Baia Mare si legatura dintre V. Romana si inceputul ascensiunii catre Lacul Bodi

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul parcurs porneste din zona Stadion spre Valea Usturoiului, mergand pe asfalt pana la ultima casa. Mergem pe drumul forestier care urca, trecem pe langa Cabana Usturoiul 1 aflata in paragina si ajungem la bariera aflata langa Cabana Usturoiul 2. Dupa ce trecem de bariera o luam la stanga si urcam pe drumul forestier care serpuieste pana ajungem in Poiana Plestioara. Din Poiana Plestioara o luam la dreapta si incepem sa urcam sustinut pana pe culme (daca o luam prin padure la dreapta descoperim pe un copac indicatorul cu Varful Plestioara). De pe culme o luam la stanga pe drumul forestier care coboara pe o portiune scurta dupa care incepe sa urce spre dreapta catre Varful Tocastru. Mergem pe curba de nivel pe langa Varful Tocastru si coboram spre Varful Ostra. Dupa ce iesim din padure si coboram printr-o zona defrisata parasim drumul si o luam pe un drum forestier la stanga (inainte de coborarea abrupta si noroioasa a drumului) ocolind Varful Ostra prin padure. Drumul coboara pana se interscteaza cu un drum forestier, loc din care o luam la dreapta si urcam o portiune scurta (zona din care se poate observa Valea Firizei,Piatra Bulzului,Varful Ignis) dupa care drumul coboara pana in Valea Romana. Iesim la asfalt si o luam la dreapta spre Ferneziu, dupa ce trecem de complexul comercial si blocurile din Ferneziu o luam la dreapta si urcam spre Lacul Bodi Ferneziu. Mergem pe partea stanga a lacului si dupa ce trecem de bariera o luam la stanga pe drumul forestier care coboara pana la Uzina de apa de unde coboram in strada Grivitei.