V. Usturoiului - Culmea Bartoșa - V. Borcutului

Label

 

Grad de dificultate - mediu
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvoarele de pe Valea Usturoiului, izvorul Valea Borcutului
Stare traseu - cea mai mare parte si portiunile importante din traseu sunt drumuri forestiere si poteci, segmentele asfaltate se regasesc la inceputul si sfarsitul traseului in Baia Mare

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul parcurs porneste din zona Stadion spre Valea Usturoiului mergand pe asfalt pana la ultima casa. Mergem pe drumul forestier care urca, trecem pe langa Cabana Usturoiului aflata in paragina si ajungem la bariera aflata langa Cabana Usturoiului 2. Dupa ce trecem de bariera o luam la stanga si urcam pe drumul forestier care serpuieste pana, trecem pe langa indicatoarele catre Varful Plestioara la dreapta si catre Varful Ferigii la stanga, trecem de Poiana Plestioara si mergem pe drumul forestier pana vedem la stanga un drum forestier care urca drept si abrupt (kilometrul 10 de la plecare). O luam la stanga pe acest drum si urcam pe Culmea Bartosa unde este o masa amenajata de taietorii de lemne. Mergem pe drumul de culme pana intalnim un drum care coboara spre stanga pe langa un palc de brazi (putem sa o luam tot inainte prin padure,nu exista drum sau marcaj ,doar urme vagi de poteca si iesim in Valea Bartosa). Coboram pe acest drum la stanga prin padure pana iesim in drumul pietruit pe Valea Bartosa (drum care coboara din zona Poienii Plestioara) de unde o luam la dreapta spre Valea Borcutului. Dupa bariera o luam la stanga ,trecem de urmatoarea bariera si ajungem la asfalt la drumul care ne scoate la Izvorul din Valea Borcutului. De la izvor ne indreptam spre Baia Mare si o luam pe al doilea drum la stanga (dupa o casa veche placata cu placi ceramice maronii si galbene). Drumul urca abrupt pana la ultima casa, unde o luam la dreapta si urcam pe drumul pietruit pana ajungem la asfalt pe strada Miron Costin, strada pe care coboaram pana in strada Victoriei.