Tolvaj Denes (Piatra Tâlharului)

Label

 

Grad de dificultate - usor
Echipare minima - bocanci de drumetie
Surse de apa - nu exista surse de apa potabila pe traseu
Puncte de interes - privelistea de pe varful Tolvaj Denes (Piatra Talharului)
Stare traseu - traseul este format din strazi, drumuri neasfaltate si poteca
In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul pleacă din Baia Mare și începe de pe str. Valea Roșie din zona intrării in Parcul Regina Maria (trenuleț / restaurant Athos). Din fața intrării respective, urcam pe str. Valea Roșie către restaurant Măgura, pe drumul astfaltat și parcurgem o distanță de aproximativ 900m. Înainte de casa cu numarul 205 ce se găsește pe partea stângă a drumului astfaltat de pe str. Valea Roșie, intram pe poteca ce merge catre vârful Tolvaj Denes. Din acest loc, vor fi aproximativ încă 900m de potecă. De la casa cu nr-ul 205 se merge pe potecă pe o distanță de aproximativ 600m în care poteca este întreținută / umblată deoarece este utilizată de catre localnici. După 600m de potecă, ajungem într-o poieniță unde se găsește ultima casă locuită. Din această poieniță mai sunt doar 300m de potecă prin padure urmând traseul gpx de pe site-ul nostru sau semnul CRUCE ALBASTRA. În partea de sus a traseului înainte de a se ajunge pe vârf, poteca este mai abruptă așa că avem grijă să nu alunecam, mergem șerpuit și utilizam bețe de sprijin
Revenim cu avertismentul ca odata ajunși in vârf, sa nu va apropiați de margine deoarece exista riscul de a cădea în gol. Coborârea se face pe traseul de urcare.