Șuior - Poiana Boului - Tăurile Chendroaiei - Cavnic - Cetățele - Cărpiniș - Baia Mare

Label

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - magazine in localități
Stare traseu - tura este una mixta, tronsoanele de asfalt prin localitati sunt legate cu tronsoare de drum pietruit sau forestier
In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Am ales sa incepem acest traseu din parcarea Complexului Suior pentru a nu pierde timp si energie pedaland pe asfalt din Baia Mare. Totodata precizam ca marea majoritate a participantilor la aceasta tura au folosit biciclete e-bike. Asadar am mers cu duba pana la Suior de unde am luat-o pe drumul betonat catre cladirile dezafectate ale minei si mai apoi catre Poiana Boului. Odata ajunsi in Poiana Boului admiram privelistea, ne odihnim putin si traversam poiana pe directia Creasta Cocosului. Tinem drumul care trece pe sub Creasta Cocosului si ajungem la Taurile Chendroaiei, care sunt pe partea dreapta marcate corespunzator. Dupa ce vizitam putin acest monument plecam mai departe catre Cavnic. La un moment dat vom ajunge in drumul national si o vom lua la dreapta catre Cavnic. Vom traversa orasul si vom merge pe sosea pana in Surdesti unde o vom lua la stanga pe drumul care duce la Copalnic Manastur. Dupa cativa km vom parasi acest drum luand-o la dreapta pe un drum de pamant care duce la Cetatele. Din Cetatele vom continua catre Carpinis si apoi Dumbravita pentru a ne intoarce in Baia Mare. Drumurile si peisajele in aceasta parte de traseu vor fi de-a dreptul incantatoare.