Pleștioare - Ulmoasa - Băița - Blidari

Label

 

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvoarele de pe Valea Usturoiului, izvoare pe Valea Baita
Stare traseu - traseul este compus preponderent din drum forestier, segmentele cu asfalt sunt cuprinse intre Ulmoasa si Baita si drumul de la Blidari la Baia Mare

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul porneste din zona Stadion spre Valea Usturoiului mergand pe asfalt pana la ultima casa. Mergem pe drumul forestier care urca, trecem pe langa Cabana Usturoiul aflata in paragina si ajungem la bariera aflata langa Cabana Usturoiul 2. Dupa ce trecem de bariera o luam la stanga si urcam pe drumul forestier care serpuieste pana ajungem in varf, pe Plestioare. La intrarea in padure drumul o ia la dreapta si incepem sa coboram prin padure catre Ulmoasa. Trecem prin Ulmoasa (coborare pe asfalt) si imediat ce intram in Baita si trecem podul o luam la dreapta, in sus pe Valea Baita. Tinem drumul tot in fata pana ce ajungem la un mic baraj unde este o bifurcatie si o vom lua usor la dreapta pe langa valea care alimenteaza barajul. Continuam sa urcam pana ce vom ajunge la un pod de beton peste vale pe partea dreapta a drumului. Vom trece acest pod si vom continua ascensiunea pana vom ajunge in varf la Drumul Forestier Sonioca. Vom merge pe acest drum pana vom ajunge la bariera in Blidari. Dupa ce vom trece pe sub bariera o vom lua pe asfalt la dreapta catre Baia Mare.