Pleștioare - Ulmoasa - Băița - Poiana Șeituri - Firiza

Label

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvoare pe traseu
Stare traseu - traseul este compus preponderent din drumuri forestiere si poteci, inafara de 2 tronsoane de asfalt Ulmoasa - Baita si in Firiza.

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul porneste din Baia Mare, parcul Regina Maria, in sus pe Valea Usturoilui pana trecem de Plestioare si coboram in Ulmoasa. Odata ajunsi in Ulmoasa continuam sa coboram pe asfalt pana la intrarea in Baita unde la pod o facem dreapta si o luam iar in sus. Continuam pe langa vale mult pana ce la un moment dat vom iesi de pe acest drum pentru a trece valea Baita si o vom lua catre Sonioca. Dupa ce intram pe drumul forestier Sonioca, incepem sa coboram pana la foisorul de lemn de pe partea dreapta unde o vom lua la dreapta pe langa el si vom urca pana vom ajunge in Poiana Seituri. Traversam poiana si intram din nou in padure. Tinem acest drum pana ce ajungem intr-o alta poiana de unde se vede frumos Ostra. Traversam si aceasta poiana dupa care urmam drumul care ne va duce pe langa Ostra si vom ajunge in drumul care coboara la barajul Firiza. Coboram catre baraj si vom merge o bucata pe asfalt pana la parcarea mare de la dig, aici o vom lua la dreapta pe drumul pietruit. Nu mergem mult pe acest drum, il parasim luand-o pe o carare la stanga, trecem paraul si intram in traseul marcat cu punct galben care ne va duce pana in Ferneziu. Odata ajunsi la primele case din Ferneziu o vom lua din nou in sus catre Lacul Bodi. Inainte sa ajungem la lac o luam putin in jos pentru a intra pe curba de nivel si apoi pentru a cobori pe Valea Vicleanu. Odata ajunsi aici continuam coborarea catre Uzina de Apa si apoi inapoi catre oras.