Piatra Tisei , Vadul Izei, Zona Sighetu Marmatiei.

Label

Grad de dificultate - mediu.
Echipare minima
– încălțăminte/bocanci de drumeție, pelerina ploaie.
Avertismente
- nu exista traseu marcat. Traseul a fost marcat cu triunghi albastru, dar marcajul este din ce in ce mai rar.
Surse de apa
- exista surse de apa potabila in zona, fiind mai multe izvoare. Se poate face o rezerva de apa de la ultimele case de pe strada Sugau.
Puncte de interes
- Piatra Tisei (Sighetu-Marmatiei, Muntii Ignis, Platoul Vulcanic Maramuresan). In funcție de anotimp se pot culege leurda, ciuperci si fructe de pădure.  Traseu de tip circuit.
Stare traseu -
traseul este format din drumuri forestiere si poteci.

Descriere traseu
Traseul începe din centru comunei Vadu Izei. Lângă magazinul central, se  face stânga. Se continua pe strada Șugău, o zona deosebit de rustica si frumoasa aproximativ 6 km, pana la locul unde se poate lăsa autoturismul. Din capatul strazii Șugău se merge  spre  Cabana Silvica din zona  Barlan, unde se poate poposi la o gura de apa si la o poveste. Dupa ce se trece de constructia boua, la circa 100 de metri se face stanga in padure. Dupa inca aproximativ 350 de metri se face din nou stânga si deja începe sa se vadă piatra Tisei. Deoarece nu exista un traseu stabilit se poate urma ruta gps sau se poate  aborda cu grija o urcare  directa spre varf. Datorita zonei abrupte se va parcurge zona cu atenție. Întoarcerea spre mașina se va face   pe un drum forestier, intalnit la coborare. Dupa aproximativ 2,5 km, se va coti stanga , pentru a ajunge in apropierea locului de plecare in traseu.

Lungimea traseului este de aproximativ 12 km, cu o diferenta de nivel de 700 de metri.

Nota traseu:
Având in vedere ca traseul este unul nemarcat, la parcurgerea traseului, se va avea in vedere ca vegetația este in continua schimbare, astfel unele tronsoane de traseu (poteca/drum), pot sa nu mai semene descrierii. Totodată, se va tine cont ca elemente de orientare, precum semne/indicatoare/arbori, pot sa nu mai existe, datorita lucrărilor de amenajări silvice.

Pentru o mai buna orientare in teren, se poate folosi aplicația Osmand, disponibila in Google Play si App Store. Se va descărca harta României, după care aplicația se poate folosi offline, fără a consuma date mobile. Se va descarcă ruta GPS, disponibilă la descrierea rutei,  pe telefon, iar ulterior aceasta va fi recunoscuta de către aplicația Osmand. Aplicația va arata in timp real poziția telefonului, raportata la traseul rutei, astfel orientarea in teren fiind foarte ușoara.

Daca traseul propus de noi, ti-a trezit interesul, dar încă ești nehotărât sa faci pasul spre o ieșire in natura sau mai ai nevoie de informații suplimentare, te rugam sa ne dai un semn, echipa Maramureș Bike iți va răspunde cu mare drag.

Iar daca ai făcut traseul, te rugam sa ne împărtășești experiența ta, pentru a putea provoca si alți cititori sa profite de frumoasa noastră zona a Maramureșului.

In cazul in care, pe parcursul turelor observați deșeuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalați cu încredere prin intermediul aplicației trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

In cazul unei situații de urgenta, va rugam sa apelați cu prioritate Serviciul de urgență, la numărul 122.
De asemenea, indicam descărcarea aplicației „ Apel 112 ”disponibila pentru Android cat si pentru  Ios. Dupa instalare, la acționarea butonului „Apelare 112”, aplicația va extrage și va transmite informația de localizare în sistemul informatic al Serviciului de urgență 112. Dacă aceasta nu este transmisă automat în sistem, telefonul detectează coordonatele GPS aferente poziției în care vă aflați și îi puteți comunica verbal operatorului coordonatele geografice disponibile în interfața aplicației (latitudinea și longitudinea), iar acesta le va introduce manual pe hartă.