Piatra Bulzului - Bandă albastră

Label

Grad de dificultate - mediu
Echipare minima - bocanci de drumetie
Avertismente - nu abordati traseul cu copii foarte mici; odata ajunsi pe Piatra Bulzului nu va aventurati sa stati pe marginea pietrelor datorita pericolului de cadere in gol
Surse de apa - nu exista surse de apa potabila in zona
Puncte de interes - privelistea de pe varful Piatra Bulzului asupra Lacului Firiza
Stare traseu - traseul este format din drumuri forestiere si poteci, este marcat foarte bine cu marcajul banda albastra (verificat in 1 Mai 2022)
In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.
Traseul Piatra Bulzului, marcat foarte bine cu marcajul Banda albastra, este un traseu de drumetie de dificultate medie. Traseul porneste pe Valea Blidari la distanta mica dupa pastravaria Lostrita. Pana la locul de pornire in drumetie, se merge cu masina care se parcheaza dupa Lostrita sau cu autobuzul (daca se porneste din Baia Mare).
Traseul se poate aborda in doua moduri:
Intrarea pe traseu - varianta 1
1. Traseul incepe in dreptul unui pod de beton care este amplasat pe partea dreapta iar intrarea pe traseu este pe stanga. Este traseul recent marcat de catre Salvamont, foarte vizibil dar care necesita o urcare sustinuta.
Intrarea pe traseu - varianta 2
2. Lasam in urma intrarea pe traseu descrisa mai sus, mergem in sus pe Blidari dealungul raului, iar in zona in care cabanele se raresc, se intra in stanga pe traseul banda albastra. Intrarea pe traseu este marcata pe un stalp de beton situat pe partea dreapta.
Odata ajunsi pe Piatra Bulzului, ai o perspectiva deoasebita catre Valea Firiza, Barajul Firiza, Varful Ignis, Varful Ostre. E un traseu de aproximativ 8km pe care-i parcurgi de la locul de parcare a masinii, pana in varf si retur 4 ore dus - intors. Pe indicatorul de intrare pe traseul nr.1 se mentioneaza un timp de parcurgere de 2 ore - 2 ore si jumatate dar se refera doar la dus nu si la intors. Recomandam