Măgura - Trei Stejari - Vf. Feriga - Ulmoasa - Băița - Apa Sărată - V. Borcutului

Label

 

Grad de dificultate - mediu
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvorul dintre Magura si Trei Stejari.
Puncte de atractie - Mina Cailor (gura de mina deschisa)
Stare traseu - traseul este compus preponderent din drumuri neasfaltate, forestiere si poteci, pe asfalt se merge pe portiunea Ulmoasa - Baita si la plecare si sosire pe strazile care tin de Baia Mare

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul parcurs porneste din zona Stadion spre Valea Rosie, parcurgem drumul pe Valea Rosie pana la Pensiunea Magura , de unde o luam pe drumul cu bariera din stanga Pensiunii (nu cel care trece pe langa Pensiune). Mergem pe drumul forestier pana la primul loc de popas de pe partea stanga, de unde in partea dreapta urca un drum forestier pana la Mina Cailor (o gura de mina deschisa, langa o hranitoare de mistreti). Cu 50 m inainte de locul de popas este un izvor la care se ajunge traversand paraul. De la mina ne intoarcem si parcurgem drumul pana la Cabana AJVPS Trei Stejari, trecem puntea peste parau, traversam curtea si urcam pe drumul abrupt pe culmea Trei Stejari (de pe culme se poate cobori in partea stanga si dupa aproximativ 100 m la dreapta in Valea Borcutului pe Valea Neamtului). De pe culme o luam la dreapta si continuam urcarea cu portiuni in care trebuie sa impingem bicicleta pana pe varful defrisat, pe care il traversam urmand drumul forestier care coboara intr-o vale, dupa care incepe sa urce, trece pe langa Varful Ferigii si iese in drumul care urca pe Valea Usturoiului. Din acest loc o luam la stanga (la dreapta este drumul catre Valea Usturoiului) parcurgem drumul forestier catre Ulmoasa si dupa 12 km de la plecare facem dreapta si incepem sa coboram prin padure catre Ulmoasa. Trecem prin Ulmoasa (coborare pe asfalt ) si trecem podul spre Baita. Parcurgem drumul prin Baita spre Tauti Magheraus si o luam la stanga, traversam raul pe podul Cota, pe strada nr. 4 si mergem drept pe un drum neasfaltat care trece printre case si urca usor pana cand se termina casele, loc in care o luam la dreapta si parcurgem drumul care strabate fosta livada si iese in Apa Sarata. O luam la dreapta pe drumul asfaltat pana la intersectia cu drumul spre Dru Relax , loc din care o luam la stanga, trecem pe langa Dru Relax si urcam drept pana pe culmea dealului unde o luam la stanga pe culme spre padure, trecand pe langa o casa veche parasita aflata pe partea dreapta a drumului si pe langa cateva parcele de vie, apoi intram in padure. Din padure o luam pe al doilea drum la dreapta si coboram pe langa gardul unei case pana la izvorul din Valea Borcutului. De la izvor o luam la dreapta spre Baia Mare si o luam pe al doilea drum la stanga (dupa o casa veche placata cu placi ceramice maronii si galbene). Drumul urca abrupt pana la ultima casa unde o luam la dreapta si urcam pe drumul pietruit pana ajungem la asfalt pe strada Miron Costin, strada pe care coboaram pana in strada Victoriei.