Lacul Bodi Ferneziu - Drum Bulat - Tăuții de Sus

Label

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvor pe Valea Vicleanu (dupa Uzina de Apa)
Puncte de interes - privelistile de pe traseu, Lacul Bodi Ferneziu
Stare traseu - traseul este compus din drumuri forestiere in cea mai mare parte, cu o scurta portiune intermediara asfaltata

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul porneste din Baia Mare pe strada Colonia Topitorilor, pe langa Uzina de Apa, pe Valea Vicleanu pana la Lacul Bodi Ferneziu. Odata ajunsi la lac, il vom ocoli prin partea dreapta si vom urca inca putin pentru a cobori dupa aceea in Ferneziu. Odata ajunsi intre case vom cobori pana in drumul principal Baia Mare - Firiza, pe care-l vom traversa si o vom lua catre Mina Herja. Inainte de a ajunge la fostele cladiri administrative ale minei o vom lua la dreapta pentru a urca pe Drumul Forestier Bulat. Vom ajunge pana in varful dealului de unde vom avea o priveliste incantatoare asupra vaii si asupra Lacului de Acumulare de la Firiza. Vom continua pe acest drum pana vom ajunge in capatul lui, unde dupa ce vom urca o rampa destul de abrupta o vom lua la dreapta pentru a cobori in Tautii de Sus. Odata ajunsi in Tautii de Sus o vom lua la dreapta pentru a ajunge inapoi in Baia Mare.