Groși - Chechiș - Rus - Cărpiniș - Coruia - Ocoliș

Label

 

Grad de dificultate - usor
Echipare minima - bicicleta hardtail (MTB sau ciclocross)
Surse de apa - magazinele satesti de pe traseu
Puncte de interes - bisericile de lemn
Stare traseu - in cea mai mare parte traseul este compus din drumuri asfaltate, este un traseu potrivit pentru a fi parcurs si pe vreme umeda

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul parcurs porneste din zona Stadion, iesim din Baia Mare pe Bdul. Unirii si mergem spre Satu Nou de Jos. La terenul de fotbal din Satu Nou de Jos o luam la stanga si urcam pe asfalt pana ajungem in Grosi perpendicular pe drumul principal, care strabate localitatea Grosi. O luam la dreapta,trecem de centrul comunei Grosi, trecem de indicatorul spre Ocolis si de indicatorul spre Manastirea Habra si coboram de drumul care ajunge in Chechis. Cand ajungem la asfalt o luam la dreapta si mergem spre Dumbravita. Trecem prin Dumbravita spre Rus, iar din Rus o luam la dreapta spre Sindresti. Urcam panta din Sindresti si spre varful pantei o luam la dreapta si coboram pe drumul care merge spre marginea satului. Dupa ce trecem de ultima casa o luam pe primul drum pietruit la dreapta, drum care urca dealul spre Carpinis. Din varful dealului urmeza coborarea spre Carpinis,strabatem Carpinisul spre Berinta. Inainte de a intra in Berinta o luam pe un drum pietruit la stanga, drum care urca pe Dealul Berintei trecand la un moment dat pe langa cateva case aflate pe partea stanga a drumului. Cand ajungem pe culmea dealului o luam la dreapta si parcurgem drumul de culme care coboara aproape de iesirea din Berinta. Traversam drumul national si incepem sa urcam pe asfalt dealul spre Curtuiusul Mic. Din Curtuius o luam la dreapta si coboram spre ultima casa de pe drum dupa care drumul face o curba la stanga si incepe sa urce spre Coruia. Mergem tot drept, trecem pe langa cateva case izolate si ajungem la drumul asfaltat care trece prin padure spre Coruia. Din Coruia o luam pe drumul spre Chechis (la dreapta), intram in Chechis si o luam la stanga dupa ce trecem podul pe drumul pietruit care merge spre Ocolis. Strabatem Ocolisul si dupa iesirea din sat o luam la dreapta pe strada Padurii, o strada care urca abrupt pana in Satu Nou de Jos. Ajungem la drumul asfaltat care ne scoate la terenul de fotbal si mai departe mergem spre Baia Mare.