Groși - Chechiș - Cărbunari - Cărpiniș - Dumbrăvița

Label

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - magazinele satesti
Puncte de interes - privelistile de pe traseu, izvorul de borcut de la Carbunari
Stare traseu - traseul este compus din drumuri satesti in cea mai mare parte neasfaltate, portiuni de tranzit asfaltate si o bucata scurta de drum forestier

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul porneste din Baia Mare catre Satu Nou de Jos, unde in dreptul terenului de fotbal parasim drumul principal facand-o la stanga. Vom urca prin sat pana la un releu de telefonie unde o vom lua la dreapta si vom cobori in Grosi. Vom iesi din grosi catre Ocolis pe drumul asfaltat, dar dupa ce vom trece primul pod, pe la jumatatea liniei drepte o vom lua la stanga, in sus, catre culmea de deasupra Manastirii Habra. Vom urca prin livezi pana in varf si de aici o vom lua la stanga, in jos pana la poarta manastirii. Vom ocoli manastirea prin partea stanga, continuandu-ne coborarea prin livezi pana ce vom ajunge in Chechis. Odata ajunsi in Chechis vom trece podul dar vom avea grija sa nu o luam la dreapta catre Coruia, ci vom merge tot in fata pana ce vom putea parasi drumul asfaltat pe directia inainte si vom continua pe un drum de macadam. Vom urca dealul si vom ajunge in Carbunari, vom cobori in drumul judetean care merge catre Targu Lapus si o vom lua la stanga catre Baia Mare dar doar pentru aproximativ 150 m, dupa care vom iesi in dreapta si vom merge catre Baile Carbunari. Baile sunt inchise dar putem intra sa gustam borcut din izvorul aflat in curtea bailor, dupa care vom continua sa urcam pana deasupra satului Carpinis, pe care il vom ocoli prin partea stanga, pe la liziera padurii si vom cobori catre Dumbravita. Odata ajunsi in strada principala din sat o vom lua la stanga si apoi imediat la dreapta pentru a urca si apoi a cobori la poalele padurii de la Grosi. Vom urca prin padure si vom ajunge in Satu Nou de Sus de unde ne vom intoarce in Baia Mare.