Firiza - Vidra - V. Berdu - Ferneziu

Label

 

Grad de dificultate - usor
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Puncte de interes - Lacul de acumulare Firiza
Stare traseu - traseul este compus in cea mai mare parte din drumuri asfaltate, doar portiunea de interes, din coada lacului pana pe Valea Berdu este drum neasfaltat

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul parcurs porneste din zona Stadion, iesim spre Ferneziu pe strada Grivitei. Parcurgem drumul pana in Firiza si la coada lacului o luam la dreapta, ajungem la drumul care merge pe partea stanga a lacului trecand pe langa cateva case de vacanta aflate pe marginea lacului. Drumul intra in padure, trece peste Valea Vidra si urca abrupt pe o portiune cu placi de beton la capatul careia o luam la stanga pana ajungem la bariera unei proprietati construite in mijlocul padurii. Trecem de bariera si parcurgem drumul care strabate proprietatea iesind in partea de sus unde o luam usor spre stanga spre culmea dealului. Dupa ce parcurgem culmea, drumul coboara si traverseaza Valea Cormesita dupa care iese in drumul pietruit care urca pe Valea Berdu. Din acest loc o luam la dreapta si coboram in Ferneziu in zona Berdu si mai departe spre Baia Mare.