Ciocotiș - Șatra - Cupșeni - Inău - Ciocotiș

Label

Grad de dificultate - intermediar
Echipare minima - bicicleta MTB hardtail
Surse de apa - izvoare si magazine satesti
Puncte de interes - privelistile de pe traseu, casa lui Grigore Lese din Stoiceni, Manastirea Satra, Biserica de lemn din Inau
Stare traseu - traseul este compus din drumuri asfaltate si drumuri agricole de pamant si înierbate

In cazul in care, pe parcursul turelor observati deseuri aruncate sau depozitate ilegal va rugam sa le semnalati cu incredere prin intermediul aplicatiei trashout.ngo, disponibila in Google Play si App Store.

Traseul porneste din Ciocotis catre Satra Pintii si incepe cu o urcare violenta de aproximativ 500 m in 5 km, dupa care vei ajunge la Manastirea Satra. Vei trece in sus pe langa manastire si vei continua pe curba de nivel pana vei ajunge la a doua poiana mare unde va trebui sa o faci dreapta, in jos catre Cupseni. Odata ajuns in Cupseni vei traversa satul, iar dupa iesire o vei face dreapta catre Costeni pe drumul asfaltat. Dupa intrarea in Costeni vie ajunge la o intersectie in forma de T unde o vei lua la stanga continuand pana ce vei trece un deal si vei ajunge in Stoiceni. Vei traversa Stoiceni iar la iesire pe partea stanga vei putea vedea casa Lui Grigore Lese, o casa traditionala renovata, care ofera tot confortul vietii moderne. Iti vei continua drumul trecand si prin satul Dumbrava. La iesirea din acest sat o vei face la dreapta pe drumul care trece pe langa o ferma si vei continua in sus din nou, catre Satra Pintii. Vei tine acest drum care in principal urca dar sunt si coborari scurte pe el pana ce vei ajunge din nou in drumul asfaltat care duce la Manastirea Satra. O vei face la stanga, in sus pe drum dar doar pentru a-l parasi dupa 200 m tot in partea stanga pentru a merge catre Inau. Vei continua sa traversezi Inaul pana vei ajunge in fata bisericii unde vei putea vedea si biserica veche de lemn. Aici o vei face la dreapta, in sus, pana in varful dealului, de unde vei cobori inapoi catre Ciocotis.